martes, 9 de noviembre de 2010

Bulímia

Què és?
Les persones que la pateixen són incapaços de dominar els impulsos que els porten a menjar, però el sentiment de culpa i vergonya després d'ingerir molts aliments els porta a una purga, règims rigorosos o exercici excessiu.
Tenen prop de 15 episodis d'afartaments i vòmits per setmana i tenen un pes normal, pel que resulta difícil detectar la malaltia. En un sol afartament poden arribar a consumir de 10.000 a 40.000 calories.
Sol afectar més als joves i es manifesta amb més frequència a les dones.
L’edat d’inici en aquesta malaltia se situa als 19 anys.

Causes

Intervenen factors biològics, psicològics i socials. El malalt de bulímia sempre es veu gras, tot i que el seu pes és normal, però no pot reprimir les seves ànsies de menjar. La limitació dels aliments imposada pel mateix malalt per les dietes el porta a un fort estat d'ansietat i la necessitat d'ingesta de grans quantitats d'aliments. Molts factors coincideixen amb els de l’anorèxia.

Símptomes

Els símptomes típics de la bulímia són els següents:

1.-Autoestima baixa i la identifica amb el seu cos.
2.-Afartaments o sobreingesta d'aliments descontrolada.
3.-Provocament de vòmits mitjançant laxants, diürètics, fàrmacs...
4.-Pràctica abusiva d'activitats esportives.

Pel que fa als signes físics que evidencien la malaltia es troben la debilitat, mal de cap, problemes amb les dents, marejos... I consequències clíniques com arítmies, deshidratació, pèrdua de massa òssia, reflux gastrointestinal...

Diagnòstics

El metge sospita bulímia nerviosa si una persona està massa preocupada per l'augment del seu pes, que presenta grans fluctuacions, especialment si hi ha signes evidents d'una utilització excessiva de laxants. El diagnòstic és complicat ja que els episodis de voracitat i vòmits s'oculten amb facilitat. A més, alguns símptomes poden ser confosos amb els d'altres patologies.

Tractaments

Les dues aproximacions al tractament són la psicoteràpia i els fàrmacs. La psicoteràpia ha de ser realitzada per un terapeuta.Un fàrmac antidepressiu sovint pot ajudar.En primer lloc es tracta d'evitar els vòmits, normalitzar el funcionament metabòlic del malalt, s'imposa una dieta equilibrada i nous hàbits alimentaris, també es desenvolupa el tractament psicològic per tal de corregir la percepció errònia que el pacient té del seu propi cos.

http://www.dmedicina.com/enfermedades/psiquiatricas/bulimia

No hay comentarios:

Publicar un comentario